O echipă mixtă formată din poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea şi inspectori ai Direcţiei Silvice Bihor şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Oradea a descins luni în piaţa de lemne din Palota, pentru a verifica firmele de comerţ cu material lemnos.

"Echipa a verificat funcţionarea a 28 de societăţi comerciale şi persoane fizice, iar pentru neregulile depistate, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 56.000 lei", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Totodată, poliţiştii au confiscat 293,07 metri cubi de material lemnos, din care 251,07 metri cubi de cherestea şi 42 de metri cubi de lemne de foc, în valoare de 133.763 lei.

Potrivit ofiţerului, razia a avut rolul să prevină şi să combată evaziunea fiscală din domeniul afacerilor cu material lemnos şi a fost organizată în colaborare cu Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Bihor. Evenimentul a făcut parte dintr-o acţiune amplă, care s-a derulat pe parcursul lunii mai.

"În luna mai, echipele mixte de poliţişti, inspectori silvici poliţişti de frontieră şi comisari ai Gărzii Financiare Bihor au mai controlat încă alte 50 de firme şi persoane fizice. În total, în cadrul respectivelor acţiuni, au fost confiscaţi 296,02 metri cubi de material lemnos în valoare de 71.500 lei şi au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 71.000 lei", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.