Acţiune de amploare, sâmbătă şi duminică, în pieţele din Oradea. Mai multe echipaje formate din poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Bihor şi de la Poliţia Oradea, inspectori ai Direcţiei Sanitar-veterinare, poliţişti locali şi jandarmi au luat la verificat comercianţii din halele de carne, lactate, dar şi de ouă.

"În cadrul acţiunii au fost verificate patru pieţe din Oradea, au fost legitimate 186 de persoane, au fost controlate 50 de societăţi comerciale, iar 32 de autovehicule au fost verificate în bazele de date ale Poliţiei Bihorene", a explicat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Rezultatul? Poliţiştii au confiscat 190 de kilograme de carne şi produse din carne, vândută cu termenul de garanţie depăşit ori fără documente de provenienţă, 1.609 ouă comercializate la negru, dar şi două cartuşe de ţigări respectiv 22 litri de alcool de contrabandă.

"S-a dispus ridicarea tuturor produselor în vederea confiscării, iar cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii nr. 12/1990. S-au aplicat 51 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 27.320 lei", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.