Imaginaţia comercianţilor nu are limite, după cum au descoperit poliţiştii care, miercuri, au descins în pieţele şi magazinele din zona Marghitei. Patronul unui magazin din satul Vărzari a fost prins de poliţişti cu ţigări de contrabandă ascunse în congelatorul frigiderului şi în lada unui fotoliu.

Acţiunea s-a desfăşurat, miercuri, în intervalul orar 09.00 – 14.00, având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, a actelor ilicite de comerț, prevenirea și combaterea răspândirii noului coronavirus și menținerea ordinii și siguranței publice în zonă. În total, 53 de polițiști bihoreni și reprezentanți ai unor instituții de aplicare a legii au legitimat 185 de persoane, au verificat 113 autovehicule, 33 de societăți comerciale și 7 agenți de pază. 

Aşa au fost prinşi, de pildă, doi orădeni care vindeau parfumuri contrafăcute în Marghita, dar şi un proprietar de magazin din satul Vărzari, comuna Popeşti, care ţinea ţigări de contrabandă ascunse în congelatorul frigiderului şi sub un fotoliu. Tot acolo, poliţiştii au găsit şi 569 de lei, bani nefiscalizați, în legătură cu care există suspiciunea că ar proveni din comercializarea de țigarete de contrabandă.

"Pentru cei 569 de lei nefiscalizați, agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei", se precizează într-un comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. În ce privește ţigările nemarcate, patronul s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita.

În total, în timpul raziei de miercuri, poliţiştii au aplicat 103 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 44.360 lei, au reţinut 5 certificate de înmatriculare, 2 permise de conducere și au fost constatate 2 infracțiuni.

La acţiune au participat polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Marghita, alături de polițiștii Serviciului de Ordine Publică, cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, polițiști ai Serviciului Rutier Bihor, jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor.