Ofiţerul de relaţii publice al Jandarmeriei Bihor, locotenentul Ioan Mureşan a anunţat, miercuri, că o razie a jandarmilor organizată, marţi, în piaţa din localitatea bihoreană Suplacu de Barcău s-a lăsat cu amenzi de 40.000 lei pentru trei comercianţi care vindeau mărfuri de contrabandă.

În urma acţiunii, care a avut ca scop prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse din tutun şi cafea, jandarmii au descoperit 3 persoane care vindeau astfel de produse şi de la care au confiscat 11,24 kg tutun de fumat, 1740 ţigarete, 64,5 kg de cafea, 48 pachete cu 200 bucăţi hârtii cu filtru pentru ţigarete.

" Toate produsele au fost predate inspectorilor Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor. Cu ocazia constatării faptelor de comerţ neautorizat cu produse accizabile inspectorii vamali au aplicat amenzi în valoare de 40.000 lei", a declarat ofiţerul de relaţii publice al Jandarmeriei Bihor.

De asemenea, în cazul a doi marghitani, de 39 respectiv 62 ani, jandarmii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru deţinere în vederea comercializării a unei cantităţi de peste 1 kg de tutun nemarcat corespunzător.