Poliţiştii locali au identificat în perioada 12 - 20 martie 16 persoane care cerşeau pe raza municipiului. Conform unui comunicat al Poliţiei Locale în timpul raziilor cele mai vizate zone au fost pietonalul străzii Republicii, pieţele Unirii, Independenţei şi Bucureşti, bisericile şi intersecţiile semaforizate din oraş. Astfel, agenţii de teren au surprins în timp ce apelau la mila publică nouă milogi pe strada Republicii, trei la Biserica cu Lună şi patru în zona Spitalului de Copii.

Cu această ocazie, agenţii de teren au aplicat sancţiuni contravenţioanele în valoare totală de 750 lei pentru un număr de 12 persoane apte de muncă, surprinse că apelează în mod repetat la mila publică.

Boschetari trimişi "acasă"

Poliţiştii locali au mai anunţat marţi că în cadrul acţiunii au fost eradicate adăposturile improvizate de pe străzile Barcăului şi William Shakespeare, respectiv cartierul Ioşia pe malul Crişului Repede. În aceste zone operatorul de salubrizare RER Ecologic a făcut curăţenie iar cele 14 persoane ridicate de agenţi au fost îndrumate spre localităţile de domiciliu.

Conform comunicatului instituţiei, agenţii Poliţiei Locale vor continua acţiunile de combatere a cerşetoriei, cea mai vizată zonă fiind în continuare centrul oraşului. Poliţiştii locali roagă orădenii să sesizeze orice încălcare a conduitei civice la Dispeceratul Poliţei Locale, la numărul de telefon 0259-969 sau la telefonul verde (gratuit) 0800.800.518 sau pe email politia.locala@oradea.ro