Un număr de 172 de persoane au fost legitimate, iar 102 autoturisme, un tren de călători şi şapte societăţi comerciale au fost controlate, miercuri, într-o operaţiune de amploare a poliţiştilor desfăşurată în Marghita şi satele din arondate.

La acţiunea care s-a derulat în intervalul orar 09.30 – 14.00, au participat poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, cei de la Serviciul Rutier, împreună cu poliţişti din Marghita, Valea lui Mihai şi Săcueni, în colaborare cu reprezentanţii Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Bihor, jandarmi, poliţişti de frontieră şi reprezentanţi ai Inspectoratul General pentru Imigrări Bihor, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii de distribuţie a energiei electrice.

"Acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea criminalităţii rurale, a delictelor silvice şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţilor locale", se arată într-un comunicat transmis, joi, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor.

A "plouat" cu amenzi

În cadrul acţiunii au fost legitimate 172 de persoane, au fost controlate 102 autoturisme, au fost verificate şapte societăţi comerciale, au fost efectuate controale într-un tren de călători, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 37.540 lei. Dintre acestea, 59 au fost pentru încălcarea Codului rutier, patru pentru nerespectarea Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, şi două pentru contravenţii silvice.

Alte două amenzi au fost aplicate pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice, două pentru comerţ ilicit şi alte trei pentru lipsa actelor de identitate.

În cadrul acţiunii, echipajele au ridicat  24,48 metri cubi de cherestea de gorun, transportate fără documente legale de reprezentantul unei firme din judeţul Cluj, şoferul fiind sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Cu jandarmii la branşări ilegale de curent

Echipaje de poliţişti şi jandarmi i-au însoţit pe reprezentanţii companiei de distribuţie a energiei electrice în localităţile bihorene Sânicolau de Munte, Cubulcut şi în oraşul Săcueni, unde au fost efectuate 109 controale la clienţi cu branşamente legale şi au fost depistate şi desfiinţate 69 de extinderi ale instalaţiilor electrice.

De asemenea, în cadrul acţiunii a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din localitatea bihoreană Săcueni, bănuit că în noaptea de 8 spre 9 ianuarie ar fi spart o locuinţă din Săcueni de unde a furat diverse bunuri.

În acest caz, cercetările sunt continuate de poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei oraşului Săcueni.