Un număr de 8 societăţi comerciale care produc şi comercializează produse de panificaţie au fost amendate, miercuri, pentru lipsa de igienă din maşinile de transport şi halele de producţie, în urma unei acţiuni comune a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Poliţie Rutieră şi reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Bihor.

Potrivit unui comunicat făcut public, joi, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, controalele s-au efectuat în trafic, la sediile şi punctele de lucru ale firmelor şi au avut ca scop combaterea actelor ilicite de comerţ.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 23.760 lei. Opt  agenţi economici au fost amendaţi pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare privind igiena în spaţiile de producţie şi în mijloacele de transport a produselor de panificaţie, alte 8 firme au încasat amenzi pentru lipsa aparatelor de marcat electronice fiscale iar 10 sancţiuni au fost aplicate pentru contravenţii rutiere.

"Totodată, au fost confiscate produse de panificaţie în valoare totală de 465 lei, care erau transportate fără documente legale de provenienţă", se arată în informarea Poliţiei Bihor.