Canalizaţia subterană în care vor fi coborâte toate cablurile de pe faţadele clădirilor din zona centrală va fi executată de compania orădenă RDS-RCS. Operatorul de telefonie şi internet a concesionat marţi de la Primărie, prin negociere directă, 100.000 metri pătraţi de teren pe care va amenaja canalizaţia subterană.

Concesionarul îşi va amortiza investiţia din chiria plătită de ceilalţi operatori care vor folosi canalele tehnice şi va plăti bugetului local o redevenţă de 60.000 euro pe an pentru o perioadă de 40 de ani.

Municipalitatea a apelat la formula negocierii directe pentru desemnarea concesionarului după ce la primele două licitaţii organizate în luna aprilie şi iunie RDS-RCS a fost singurul ofertant. Investiţia, reprezentând realizarea a 150 kilometri de canalizaţie, va trebui realizată în 24 de luni.

Conducerea Primăriei a ridicat problema mutării tuturor cablurilor de faţadele clădiri la începutul acestui an odată cu demararea proiectelor de reabilitare a imobilelor din zona centrală.