Halda de betoane şi gunoaie rămasă după demolarea fostei fabrici Sinteza din zona Alexandru Xenopol va fi parc. Compania orădeană RDS&RCS investeşte circa 45.000 euro în reamenjarea amplasamentului delimitat de pista de biciclete din strada Oneştilor.

"Municipalitatea s-a ocupat de proiectarea lucrării, a amenajat aleile, jocurile pentru copiii şi coşurile de gunoi, iar firma RDS&RCS suportă costurile cu amenajarea instalaţiei de irigat şi plantarea materialului săditor. În premieră, au fost plantaţi arbori gata crescuţi, la o înălţime de circa 4 metri. Un astfel de copac costă circa 500 de euro şi nu am fi putut să îi cumpărăm niciodată pe banii municipalităţii", a declarat primarul Ilie Bolojan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în teren.

Potrivit edilului, lucrările de amenajare a parcului, executate de firma Adenandra, vor fi terminate în zilele următoare, pentru ca acesta să poată fi dat în funcţiune începând din 1 decembrie.

"Intenţia noastră a fost să oferim locuitorilor din cartierul Rogerius o compensare pentru lucrările de amenajarea a canalizaţiei tehnice care nu au decurs întotdeauna atât de repede cât am fi vrut. Am cerut un parc pe care să îl amenajăm în acea zonă, dar Primăria ne-a răspuns că nu are nici un loc disponibil în Rogerius şi ne-a pus la dispoziţie acest amplasament", a declarat Nelu Dumea, director regional RDS&RCS.

Parcul din zona străzii Xenopol are o suprafaţă totală de 8.729 metri pătraţi, din care circa 7.000 metri pătraţi o reprezintă spaţiile verzi, iar 880 metri pătraţi este suprafaţa totală a aleilor.