Lucrările de reabilitare a podului Ladislau vor trebui finalizate pînă la 31 mai. Termenul de predare de şase luni de la data începerii lucrărilor din 15 septembrie 2015 a fost prelungit cu cele două luni în care constructorul Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby şi-a retras muncitorii de pe şantier din cauza vremii nefavorabile.

"În perioada 18 decembrie 2015 – 08 februarie 2016, lucrările au fost sistate integral din cauza condiţiilor meteo specifice iernii, temperaturile nocturne şi diurne, în cea mai mare parte  a intervalului, nepermiţând  pregătirea şi executarea lucrărilor  specifice  obiectivului de investiţii", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Având în vedere circumstanţele, viceprimarul Mircea Mălan a declarat că noul termen de predare nu reprezintă neapărat o prelungire a execuţiei lucrărilor. "Întradevăr, constructorul a cerut o prelungire, dar Primăria a respins-o. Am acceptat doar decalarea termenului de predare cu perioada de peste iarnă în care condiţiile meteo au impus închiderea şantierului. Lucrările trebuie să se finalizeze la sfârşitul lunii mai", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit comunicatului municipalităţii până în prezent constructorul a dezafectat trotuarele şi bordurile, a spart balcoanele şi parapeţii şi a relocat cablurile de pe pod. După ridicarea tablierului, la mijlocul lunii noiembrie, au fost reparate ciocurile Gerber, au fost efectuate reparaţii speciale necesare podului, s-a completat armătura de rezistenţă pentru ciocuri, iar începând cu 21 decembrie, după reaşezarea tablierului central, constructorul a asigurat o trecere provizorie pentru pietoni a căror acces în şantier a fost restricţionat încă din toamnă.

Potrivit contractului încheiat cu municipalitatea constructorul Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby şi-a asumat finalizarea lucrărilor în şase luni de la darea ordinului de începere pentru un preţ de 5,1 milioane lei.