Turnul Primăriei va fi deschis publicului abia anul viitor. Conform unui comunicat al municipalităţii, termenul de predare stabilit iniţial pentu 25 noiembrie a fost decalat cu o lună de zile.

"Întrucât lucrările la turn se prelungesc datorită apariţiei unor lucrări suplimentare, deschiderea oficială a Turnului Primăriei se va face la finalizarea acestor lucrări, respectiv la începutul anului următor", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii municipalităţii susţin că termenul a trebuit prelungit datorită amenajării unei noi terase destinate circuitului turistic la cota 40 de metri, zonă inaccesibilă înainte.

Construcţia unei terase suplimentare a dus la apariţia unor lucrări noi printre care: spargerea unor goluri în zidărie pentru amplasarea rampelor scărilor metalice, montarea pe parapeţi a unor plăci din piatră naturală, impermeabilizarea suprafeţelor circulabile şi realizarea unei platforme metalice de la înălţimea căreia ceasornicarul să poată interveni la întreţinerea celor patru cadrane ale orologiului.

Conform comunicatului Primăriei, municipalitatea va face recepţia parţială a lucrărilor realizate până la cota 33,85 metri pe data de 30 noiembrie, urmând ca recepţia finală să fie făcută la începutul anului viitor.

Lucrările de reabilitare a turnului Primăriei au fost adjudecate de firma Chintoflor pentru suma de 174.540 lei şi au demarat în cursul lunii mai. Scopul pentru care ele au fost demarate este de a transforma turnul clădirii într-un obiectiv turistic de la înălţimea căruia municipalitatea să ofere publicului vizitator o panoramă asupra oraşului.