Lucrările de reabilitare a zidurilor Cetăţii au fost finalizate în proporţie de 57%.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, constructorii au lucrat la curtina nordică, dintre bastioanele Ciunt şi Aurit, curtina vestică, dintre bastioanele Ciunt şi Bethlen, la cele trei bastioane, precum şi la corpul F.

Printre altele, la curtina nordică dintre bastioanele Ciunt şi Aurit, constructorii au înlocuit cărămizile supte sau şubrede şi au rostuit zidăria şi brâul din piatră, iar la curtina vestică dintre bastioanele Ciunt şi Bethlen au înlăturat în plus şi zidăria modernă dinspre incinta Cetăţii.

În ceea ce priveşte bastionul Ciunt, constructorii au început lucrările la drumul de rond, care au ajuns în faza pregătirii stratului suport al pavajului din cărămizi dublu presate, iar la bastionul Ciunt au demarat în plus intervenţii la platforma acestuia în vederea amenajării unui parc cu alei şi spaţii verzi.

În ceea ce priveşte zidurile exterioare, au fost înlocuite cărămizile distruse şi refăcută şi rostuită zidăria de epocă, iar în cazul corpului F s-au demolat o parte din zidurile existente şi s-au executat lucrări de consolidare a subsolului şi parterului.

Lucrările de reabilitare a zidurilor Cetăţii sunt executate pe fonduri europene de asocierea firmelor Drum Asfalt, Trameco şi Lemacons pentru suma de 9,6 milioane lei.

Contractul de execuţie a fost semnat de reprezentanţii municipalităţii în iunie 2018 cu un termen de predare de 30 de luni.