Sportivul Karel Guzman, baschetbalistul echipei clujene U-BT care a făcut scandal la meciul de sâmbătă seară de la Oradea, a reacţionat în urma incidentelor violente pe care le-a provocat şi şi-a cerut scuze.

Reamintim că derby-ul dintre Oradea şi Cluj-Napoca a fost oprit după ce Guzman a sărit la bătaie, a fost greu de stăpânit de colegii săi şi a provocat o încăierare generală pe teren.

Arbitrii au decis să-l elimine din joc, dar nici măcar asta nu l-a potolit. Aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit în exclusivitate, după ce a ieşit din sala polivalentă, Guzman a luat o rangă de pe şantierul din vecinătate şi a încercat să intre cu ea în Oradea Arena, fiind oprit de un coechipier şi de un agent de pază.

"Am devenit o persoană pe care nu am recunoscut-o"

În mesajul publicat pe Instagram, Guzman dă vina pe sportivii şi oficialii CSM CSU Oradea, care l-ar fi provocat să fie violent, recunoscând totodată că asta nu îi scuză comportamentul.

"Regret profund modul în care am acţionat şi vreau să-mi cer scuze clubului meu, colegilor mei şi tuturor celor care au fost acolo. Comportamentul meu a fost inacceptabil şi înţeleg că nu reflectă valorile echipei noastre şi ale baschetului. Vreau să fie clar că am fost provocat de un adversar şi de un membru al staff-ului lor încă de la încălzire, dar asta nu este o scuză pentru acţiunile mele. Ca jucător profesionist de baschet, înţeleg că am o responsabilitate să îmi păstrez calmul şi să mă comport respectuos întotdeauna. În această situaţie, am dat voie emoţiilor să pună stăpânire pe mine. Am devenit o persoană pe care nu am recunoscut-o", a scris sportivul.

Aşteaptă consecinţele

Cubanezul în vârstă de 28 de ani a mai spus că îi pare rău pentru dezamăgirea pe care a provocat-o şi că va munci să îşi îmbunătăţească autocontrolul.

Sportivul se arată conştient de faptul că va trebui să suporte consecinţe ale faptelor sale şi a spus că este pregătit să îşi asume orice ar urma.

"Voi respecta şi accepta deciziile disciplinare pe care clubul le va lua", a mai scris baschetbalistul.

Clubul U-BT Cluj-Napoca a anunţat sâmbătă că îl anchetează disciplinar pe sportiv.

Deocamdată, însă, nu există o reacţie a Federaţiei Române de Baschet. BIHOREANUL a făcut o solicitare scrisă către federaţie, dar până la publicarea acestui articol nu a fost remis un răspuns.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!