Episcopia Greco - Catolică Oradea a anunţat, sâmbătă, prin intermediul unui comunicat de presă transmis de responsabilul Biroului de Presă, Mihaela Caba-Madarasi, că decizia de achitare pronunţată, vineri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul Preasfinţitului Virgil Bercea şi a colaboratorilor săi este "o confirmare a adevărului din partea organelor de justiţie".

"Ne bucurăm că adevărul a fost confirmat de organele de justiţie, cărora Episcopia Greco-Catolică de Oradea le-a pus la dispoziţie toate documentele necesare pe parcursul derulării procesului. Mulţumim lui Dumnezeu pentru că în toată această perioadă ne-a întărit în credinţă!", se precizează în comunicat. 

Potrivit documentului, decizia vine după o perioada dificilă traversată de PS Virgil Bercea: pe lângă stresul procesului aflat în derulare, a urmat suferinţa provocată de incendiul devastator de la Palatul Episcopal, care au dus în cele din urmă la probleme majore de sănătate.

"La ora actuală, starea de sănătate a episcopului nostru s-a îmbunătăţit considerabil şi sperăm că vestea confirmării nevinovăţiei sale va contribui la însănătoşirea totală", se spune în informare. 

În prezent, episcopul greco-catolic al Oradei se află în stare de convalescenţă, "urmând un program riguros de recuperare care va dura până la restabilirea completă", motiv pentru care, în aceast perioadă, nu îi sunt recomandate prezenţele în mulţime şi nici vizitele.

"Activitatea Curiei Episcopale nu este afectată de acest program de recuperare. PS Virgil Bercea urmăreşte personal buna funcţionare şi desfăşurare a activităţilor Curiei Episcopale şi a Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, în strânsă colaborare cu toţi cei responsabili de aceste activităţi", a mai scris purtătorul de cuvânt.