Compania RER Vest, ai cărei doi angajați au ajuns vedete pe internet după ce au mers să depună în urnă banii pe care îi furaseră cu câteva ore înainte din urna de donații amplasată de Radio ZU la Târgul de Crăciun din Oradea, a reacționat marți după amiază printr-un comunicat în care arată că nu tolerează astfel de abateri.

„Codul de conduită RER Vest trebuie respectat de toți angajații”, arată un comunicat în care subliniază că „nu încurajăm luarea de foloase necuvenite de către angajații RER Vest, iar încălcarea codului de conduită este pedepsită”.

„Toți angajații RER Vest sunt obligați să respecte regulile cu privire la respectarea decenței și a bunului simț, precum și a proprietății comunității din care facem parte. Motiv pentru care ne dezicem de gestul celor doi angajați din cadrul Departamentului de Salubrizare Stradală de a lua o sumă de bani dintr-o cutie de donații, amplasată în centrul Municipiului Oradea.

Fapta celor doi a fost sancționată. În urma descoperirii gestului celor doi, coordonatorii departamentului au luat măsurile care se cuvin, prin urmare nici unul nu mai este angajat al RER Vest, începând cu 19.12.2023”, se arată în documentul transmis de compania de salubritate.

Comunicatul îndeamnă populația să reclame „orice gest sau comportament neadecvat al echipajelor RER Vest” la adresa de email sesizari@rervest.ro sau prin Call Center 0374 885 693.

De asemenea, și acordarea de către clienți a unor sume de bani sau a altor foloase materiale echipajelor sau angajaților RER Vest „sunt dezaprobate și pot fi pedepsite în conformitate cu legislația în vigoare”, arată comunicatul.

Reacția RER vine după ce doi tineri îmbrăcați în salopete cu însemnele companiei de salubritate RER Vest au ajuns vedete pe internet, după ce au returnat banii pe care tot ei i-au furat din urna casei de sticlă a Radio ZU, amenajată în cadrul proiectului „Orașul faptelor bune” din Piața Unirii din Oradea. S-a întâmplat duminică, iar cei doi au fost recompensați pentru gestul lor chiar de către DJ-ii postului de radio.

În fragmentul preluat de internauţi şi distribuit pe reţelele de socializare se vede cum cei doi tineri s-au dus spre urnă şi au pus bani în ea, iar cei doi DJ care se aflau atunci în emisie, Mihai Morar şi Daniel Buzdugan, i-au salutat.

"Vă rog frumos să ne iertaţi că băiatu` n-o ştiut. O luat 100 de lei de dimineaţă. (...) Mă rog, noi, am fost jumate-jumate, cum s-ar zice. N-am ştiut că se adună bani pentru copiii săraci şi am luat 100 de lei de aici (n.r. din urnă)", le-a explicat celor doi DJ-i unul dintre tineri, care s-a recomandat ca fiind Raul, din Gepiş.

În final, cei doi au plecat cu pachete cu dulciuri Milka, primite de la Casa Radio ZU.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!