Doi spărgători de locuinţe eliberaţi luna trecută din Penitenciarul Oradea, unde au ajuns pentru furturi din locuinţe, au comis-o din nou.

Împreună cu alţi doi indivizi, hoţii au forţat cu levierul uşa unui service auto din Beiuş şi au luat din seiful firmei 8.000 lei.

Prinşi de poliţiştii beiușeni, toţi cei patru hoţi – Răzvan Lingurar, (30 ani), din Cărpinet, Sorin Covaci, (36 ani) din Pietroasa, respectiv Valentin (26 ani) şi Romulus Covaciu (31 ani), ambii din Vaşcău, au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore, iar miercuri, aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș.

Procurorii i-au prezentat pe indvizi la Judecătoria Beiuș, cu propunere de arestare preventivă.

Magistrații au emis pe numele fiecăruia mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură pe care cei patru hoţi o mai pot contesta la Tribunalul Bihor.

O parte din prejudiciu a fost recuperat. Între timp, însă, poliţiştii beiuşeni continuă ancheta declanşată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.