Aşa cum era de aşteptat, poloiştii de la CSM Oradea au oferit un recital al golurilor în jocul de sâmbătă de la Bazinul Ioan Alexandrescu, pe care l-au susţinut în compania clujenilor de la CS Politehnica. Meciul, care a contat pentru etapa a 4-a din returul Superligii Naţionale, s-a încheiat cu victoria orădenilor cu scorul de 23-7.

Pe sferturi, bihorenii s-au impus cu: 6-2, 6-0, 4-2 şi 7-3.

Primul gol al partidei l-a reuşit Bogdan Remeş, după care, surprinzător, oaspeţii au egalat, dintr-un penalty transformat de Patrik Dumitru. Apoi, elevii antrenorilor Ciprian Cîmpianu şi Christian Sandor au marcat gol după gol şi s-au desprins la 6-2, în prima pauză.

Sfertul II a fost controlat şi mai clar de vicecampioni, care au marcat de şase ori şi nu au primit niciun gol, pentru a face ca la jumătatea disputei scorul să fie 12-2.

Al treilea sfert a adus tot şase goluri, numai că dintre acestea două au aparţinut clujenilor, care au mai redus din handicap prin acelaşi Patrik Dumitru, în timp ce pentru CSM Andrei Marinescu, Istvan Szabo, Ianis Soponar şi Darin Luncan au punctat pentru a stabili scorul cu opt minute înainte de final, 16-4.

Ultimul sfert a consemnat cele mai multe goluri, 10 la număr, şapte dintre acestea fiind marcate însă de CSM. Au reuşit să puncteze şi oaspeţii, astfel că rezultatul partidei a fost 23-7, iar CSM Oradea este la a treia victorie din tot atâtea posibile în jocurile oficiale din 2024.

Filip Gardasevic a fost cel mai eficace jucător al orădenilor, sâmbătă, cu 4 reuşite, dintre care una din penalty. Andrei Marinescu, Ianis Soponar şi Nichita Ilisie şi-au trecut şi ei în cont câte 3 goluri, ultimul având şi unul din penalty. Au mai marcat: Bogdan Remeş, Vlad Dragomirescu şi Istvan Szabo câte 2 goluri, Darian Luncan, Mihnea Gheorghe şi Ferenc Czenk câte un gol.

De la clujeni, Patrik Dumitru a înscris de 4 ori, dintre care de 3 ori din penalty, iar Robert Cristian, Luca Cărăman şi Csaba Megyesi şi-au adus şi ei contribuţia cu câte un gol.

În paorta echipei orădene s-a aflat tânărul Marcu Szilagyi, care s-a remarcat de câteva ori prin intervenţiile avute.

Pentru CSM Oradea a fost cea de-a 10-a victorie în actuala ediţie de campionat, din 11 posibile. Ei mai au de jucat în retur cu: CSU Oradea şi Dinamo în deplasare, respectiv cu Steaua, acasă. Toate aceste dispute vor avea loc în luna martie.

Tot în Superliga Naţională, şi tot sâmbată la Oradea, dar la Bazinul Crişul, cei de la CSU Oradea s-au duelat cu Rapid Bucureşti. A rezultat un meci disputat, dar care s-a încheiat cu victoria oaspeţilor cu scorul de 9-7.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!