Sprijinit în cârje, Octavian Bot a susţinut miercuri cea de-a doua conferinţă de presă ca şef local al Partidului Liberal Reformator (al zecelea din cariera sa), subliniind că, întrucât gândeşte "cu capul, nu cu piciorul", speră "că o să mă descurc în campania prezidenţială" care urmează, dar nu s-a abţinut să-i descrie pe competitori cu cele mai descalificante epitete.

El s-a lăudat în primul rând că, deşi nu a fost prezent la Congresul PLR, din cauză că i-a interzis medicul, pe motiv de "fractură de col femural", iar asta "după diagnosticul greşit de unul din cei mai buni ortopezi din România", a fost votat, chiar şi în absenţă, "de o mie de oameni ca membru în Biroul Politic Central" al PLR.

PNL, graşi, proşti...

A doua grijă a lui Bot a fost, ca de fiecare dată când pleacă dintr-un partid, să-şi atace proaspăt foştii colegi. În colimator i-a luat, pe rând, pe reprezentanţi ai PNL care pretind "monopolul liberalismului", spunând că fostul ministru al Apărării din Guvernul Tăriceanu, Teodor Atanasiu, este "grasul ăla" care nu l-a salutat pe holurile Parlamentului după ce a dezertat la PLR şi că, deşi Iorga ne învaţă "să nu dăm replica proştilor", Ludovic Orban este "bun doar să cânte la chitară" fiindcă l-a descris ca "traseist".

Bot şi-a concentrat tirul, totuşi, pe Klaus Johannis, despre care a afirmat că este "neamţul care l-a trădat pe Antonescu", şi că nu are nicio şansă să câştige prezidenţialele, deoarece nu are "vocaţie pentru politică", venind din modesta postură de primar al Sibiului, un oraş care îi impresionează doar pe cei ce "vin din Calafat", dar nu şi pe cei din Oradea, care este "un oraş mult mai frumos".

"În politică, dacă nu eşti bun orator nu merge. La Primărie stai închis şi dai ordine", a spus Bot, zeflemisind recomandările "strategilor Alianţei Cretin-Liberale" ca Johanis să fie prezentat ca "bun gospodar", ceea ce nu e suficient să devină preşedinte al României, pentru că "nu are proiect de ţară". "N-o să ne certăm (n.r. - cei din partidul lui Tăriceanu cu Johannis) pentru că el nu are vocaţie polemică, nu are sare şi piper", a spus Bot, ironizând caracterul tăcut al prezidenţiabilului PNL.

Tăriceanu, the best. Băsescu, the beast

Octavian Bot a afirmat că, în schimb, Tăriceanu este cel mai potrivit "să aducă o democraţie liberală autentică", pentru că el promovează adevăratele valori ale liberalismului: "libertatea, despre care pot să le ofer cursuri gratuite celor din PNL", "individul", "raţiunea", "egalitatea de şanse şi "guvernământul constituţional".

"Tăriceanu este cel care a spus că România este a şaptea ţară ca mărime din UE şi că ar trebui să fie şi ca putere economică", l-a lăudat Bot pe şeful noului său partid, după care s-a luat de Băsescu, pentru că "România este considerată ţară de mâna a doua din cauza lui Traian Băsescu, şi eu aş sugera să dea înregistrările cu el la UE, unde nu-l bagă nimeni în seamă şi unde este doar sluga lui Angela Merkel".

"Strategii de la Alianţa Cretin-Liberală au acreditat ideea că Ponta are o înţelegere cu Băsescu (n.r. - coabitarea), tocmai ca să mascheze că ei au o înţelegere cu Băsescu, e o şmecherie pentru a distrage atenţia că PNL a dat mâna cu regimul Băsescu, cu cei pe care i-au contestat în 2012", a mai spus Bot, concluzionând că "cei din PNL sunt trădători, au trădat electoratul USL; eu vreau să rămân fidel acestui electorat, nu unui partid".

PLR în Bihor, înfloritor

În ce priveşte organizaţia judeţeană a PLR, a cărei dezvoltare şi-a asumat-o, Bot a spus că nu aşteaptă să îl contacteze foşti colegi din PNL, pentru că nu şi-a propus să "racoleze", dar nici nu îi refuză dacă aceştia îl caută. El a susţinut că PLR Bihor are deja "circa 860 membri", recent înscriindu-se în această formaţiune inclusiv un fost primar din Ştei, ex-PNL, Dorin Onea, despre care a recunoscut că i-a fost coleg de facultate.

În fine, întrebat dacă l-ar primi în PLR pe Cornel Popa, Bot a bravat, zicând că "nu l-aş primi", iar apoi continuând că "întâi i-aş da un test", iar despre Ilie Bolojan a refuzat să comenteze, ridiculizându-l că este "un băiat" pe care el l-a "crescut în politică", dar care "s-a purtat urât cu mine".