Cvartetul Wooden Echoes (foto mare), format din Amelia Trifu, Michael Blescun, Patrick Cojerean, Philip Goron, și invitatul serii Cătălin Cioargă, percuționist al Orchestrei locale, se vor afla miercuri, de la ora 19, în fața melomanilor, pe scena Filarmonicii Oradea pentru „un recital captivant, în care marimba și vibrafonul se întâlnesc într-o armonie desăvârșită de influențe latino și jazz”, spun organizatorii din partea Filarmonicii Oradea.

În program vor fi lucrări de V Shivapriya and BR Somashekar – „Konnakol Duet”, Marius Pop – „Ostrich Dance”, Emmanuel Séjourné – „Calienta” și Concert pentru 4 marimbe, Florian Poser – „Capriccio”, Gene Koshinski – „Song and Dance”.

„Ansamblul impresionează prin rafinamentul interpretării și prospețimea conceptului artistic. După două concerte de succes la Timișoara și Sibiu (unde recitalul a fost sold out!), Wooden Echoes ajunge în premieră la Oradea cu o propunere sonoră îndrăzneață și profund expresivă”, transmit comunicatorii Filarmonicii.

Următoarea seară, joi, de la ora 19, tot acolo, dirijorul Theo Wolters, solistul Gáti Sándor, la oboi, și Orchestra orădeană vor dărui publicului bucurii, trăiri și energii.

„Simfonii ale sufletului este concertul alcătuit din lucrări de Beethoven, Lebrun și Ceaikovski, dirijat de Theo Wolters, avându-l ca solist pe oboistul Gáti Sándor. Concertul va fi deschis de către uvertura beethoveniană Coriolan, urmată de Concertul pentru oboi nr. 1 în re minor de Ludwig August Lebrun. În partea a doua va fi prezentată o adevărată capodoperă, scrisă de Piotr Ilici Ceaikovski: Simfonia nr. 5 în mi minor, op. 64. Dacă Ceaikovski a devenit cunoscut mai ales pentru baletele sale, Lacul lebedelor, Spărgătorul de Nuci și altele, de data aceasta se relevă latura sa simfonică, într-o lucrare de o frumusețe rară”, au precizat gazdele.

Theo Wolters s-a născut în Olanda, fiind mezinul unei numeroase familii de muzicieni, a urmat studiul muzicii la Conservatorul din Maastricht, a fost prim-trompetist la două orchestre importante, din Olanda şi Germania, a devenit membru al celebrei Royal Concertgebouw Orchestra. Ca dirijor, a susţinut concerte alături de Orchestre cunoscute din Europa, Coreea de Sud și din România.

Gáti Sándor s-a născut la Oradea, a început studiul oboiului la vârsta de 10 ani la Liceul de Artă, a absolvit Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, iar din anul 2003 a devenit membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Oradea. Este membru fondator al Ansamblului de muzică veche Il pastor fido, alături de care susține concerte, dar și evenimente cu scop educativ.

Bilete pentru ambele seri se găsesc la casieria instituției și online.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!