Istoria se răzbună! Legendele din vremea comunismului cu ţăranii din cooperativele agricole de producţie din Bărăgan care legau în pomi mere cumpărate de la aprozar ca să se laude cu producţia în faţa dictatorului Nicolae Ceauşescu, venit în vizită de lucru, au prins viaţă săptămâna trecută.

Inspectorii Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Bihor, care aveau de controlat trei sere aparţinând unei familii din Sânnicolau Român, au avut un şoc când au descoperit de ce au fost în stare fermierii înscrişi în programul Tomata pentru a încasa cei 3.000 euro care se acordă pentru fiecare exploataţie.

Chemaţi să verifice producţia ce urma să iasă la piaţă, inspectorii au găsit roşii coapte pe plante încă tinere, care mai aveau până să dea rod.

La o verificare mai atentă, au descoperit că, de fapt, gazdele au cumpărat roşiile din piaţă şi le-au legat de plante cu aţă din rafie, ca să pară că sunt din producţia proprie, iar familia să îşi poată încasa banii de subvenţie.

Cum înşelătoria a ieşit la iveală, inspectorii au declarat neeligibile dosarele depuse de fermieri, care vor mai vedea banii de subvenţie "când va face plopul pere şi răchita micşunele", cum zicea defunctul Ceauşescu. Deşi, în Sânnicolau, n-ar fi exclus să fie posibil...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!