În ultimele 24 de ore, în judeţul Bihor au fost depistate încă 37 de persoane infectate cu Covid, potrivit celei mai recente raportări, de marţi, a Grupului de Comunicare Strategică, astfel încât bilanţul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 2.086 de persoane de la începutul pandemiei.

În acelaşi interval de timp, în Bihor au avut loc şi decese, Bihorul fiind inclus de către GCS pe lista judeţelor unde au încetat din viaţă oameni din cauza infectării cu SARS-CoV-2. Sursele BIHOREANULUI afirmă că este vorba despre trei persoane, un orădean de 66 ani, o femeie de 78 ani din Bunteşti şi o orădeancă de 69 de ani.

Între cei 37 bihoreni confirmaţi cu Covid în ultimele 24 de ore, după efectuarea a 611 teste (317 la Spitalul Judeţean, 211 la Municipalul din Oradea şi 83 la Marghita), se numără şi un brancardier de la această ultimă unitate testat la revenirea din concediu, o asistentă şi 9 pacienţi ai spitalului din Marghita, câte doi pacienţi din Spitalul Judeţean şi din spitalul Aleşd, şi câte unul de la Centrul Oncologic din Oradea şi de la Spitalul Militar.

Cele 37 persoane au domiciliul în Oradea, Diosig, Marghita, Tăuteu, Tarcea, Curtuişeni, Suplacu de Barcău, Lugaşu de Jos, Oşorhei, Borod, Hidişelu de Sus, Nojorid şi Sânmartin.

Pe de altă parte, în Spitalul Municipal din Oradea au fost declaraţi vindecaţi în ultimele 24 de ore 98 de pacienţi, bilanţul cazurilor rezolvate urcând la un total de 1.120.

Marţi dimineaţă, în spitalul anti-Covid din Oradea erau internate 402 persoane, iar în judeţul Bihor erau înregistrate 905 cazuri active.

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 1.060 noi îmbolnăviri şi un număr record de 58 decese, ceea ce face ca totalul cazurilor Covid înregistrate de la începutul pandemiei să urce la 80.390, iar al deceselor la 3.367.