Încă doi bihoreni au fost diagnosticaţi cu coronavirus în urma testelor efectuate în ultimele 24 de ore în laboratoarele celor două mari spitale din Oradea, Judeţean (unde s-au făcut 115 analize) şi Municipal (174), au informat pentru BIHOREANUL surse medicale.

Cu cele două noi cazuri depistate vineri, bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns în judeţ la 671, cumulat de la începutul crizei. Potrivit surselor, până în prezent în Oradea au fost făcute în total 21.260 teste.

Cea mai importantă noutate este, însă, că în cursul zilei de vineri, în Spitalul Municipal au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi nu mai puţin de 29 pacienţi, recordul absolut. „O parte din ei au fost externaţi în baza criteriilor din Ordinul 1837 al ministrului Sănătăţii, intrat în vigoare la începutul săptămânii, conform cărora pot fi externaţi din spitale şi pacienţii asimptomatici sau cu simptome uşoare, după 10 zile de la primul test pozitiv”, explică un medic.

Un comunicat emis sâmbătă de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor informează că rata vindecărilor a ajuns în prezent la 92,36% din totalul persoanelor diagnosticate cu Covid în județ.

În Spitalul Municipal din Oradea mai sunt internate doar 44 persoane (din care 32 cazuri active), iar în centrul de carantină de la Pădurea Neagră sunt cazate 8 persoane.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore poliţiştii au verificat 1.251 bihoreni aflaţi în izolare la domiciliu, aplicând două amenzi în valoare totală de 2.000 lei pentru încălcarea acestei obligaţii.