La doar o zi după atingerea unui record de peste 300 noi cazuri Covid identificate în Bihor pentru valul VI al pandemiei, acesta a fost depășit: autoritățile sanitare au raportat miercuri dimineață peste 350 de infectări, din care mai mult de un sfert la persoane care au mai fost afectate și în trecut.

Mai exact, dacă marți au fost înregistrate 311 noi infectări, cele mai multe de până atunci în valul VI al pandemiei, miercuri numărul acestora a sărit la 356, dintre care 57 au fost descoperite după testarea PCR, iar 299 în urma testelor antigen, rapide.

Dintre cele 356 de persoane diagnosticate în ultimele 24 de ore, 72 au mai fost infectate și în trecut cu Covid.

Rata de pozitivare este de 41,87% din total, după ce cu o zi înainte fusese de 48,97%, cea mai mare de la începutul pandemiei, adică din martie 2020.

Proporțional, a crescut atât numărul persoanelor infectate care au nevoie de îngrijiri spitalicești, cât și cel al pacienților internați la Terapie Intensivă. Astfel, miercuri dimineață în spitalele din Bihor erau internate 51 de persoane cu Covid (față de 44 cu o zi înainte), dintre care 6 la ATI (de două ori mai multe decât erau marți).

Încă de la începutul celui de-al VI-lea val al pandemiei, autoritățile sanitare recomandă purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate, ca fiind cea mai la îndemână măsură de evitare a infectării cu Covid.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!