Testarea intensă a bihorenilor repatriaţi în ultimele săptămâni şi puşi în carantină instituţională îşi arată rezultatele. În urma analizelor făcute miercuri în laboratorul Spitalului Municipal au fost identificate încă 55 persoane Covid pozitive, iar alte 147 au fost "eliberate" din centrele de carantină amenajate în apropierea oraşului.

"Joi dimineaţă, la ora 8.30, numărul persoanelor confirmate cu Covid, cumulat de la începutul crizei, a ajuns în Bihor la 370, în urma analizelor PCR făcute miercuri", au informat sursele medico-sanitare ale BIHOREANULUI. Faţă de ziua precedentă, când erau înregistrate 315 cazuri, acest lucru înseamnă o creştere cu 55 a bilanţului total de până în prezent.

Tot în baza rezultatelor de laborator, în ultimele 24 de ore au fost confirmaţi Covid negativ 147 de bihoreni din centrele de carantină, astfel încât numărul persoanelor aflate încă în carantină a scăzut de la 1.357, câte erau miercuri, la 1.207.

Joi dimineaţă, numărul pacienţilor cu coronavirus din Spitalul Municipal Oradea declaraţi vindecaţi şi externaţi a crescut cu încă unul, astfel că numărul total al cazurilor Covid rezolvate a ajuns la 28.

În unitatea medicală sunt internaţi în prezent 141 pacienţi, cu 18 mai mult decât în ziua precedentă, când erau 123. Bihorenii confirmaţi Covid pozitiv, dar asimptomatici sau cu semne minore, sunt îngrijiţi într-un centru anume amenajat, pentru a nu bloca Spitalul Municipal.

Bilanţul oficial al deceselor a rămas, la fel ca în ziua precedentă, la 7 (din care unul a fost raportat eronat ca fiind înregistrat în Oradea, al unei sătmărence care nu a fost internată aici, ci doar i s-a prelucrat aici proba biologică în perioada când la Satu Mare nu exista aparat PCR).

Pe de altă parte, conform surselor BIHOREANULUI, până în prezent nu s-a înregistrat nicio infectare a vreunui medic, astfel că în categoria cadrelor medico-sanitare contaminate din judeţ au rămas doar două asistente de la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal care au fost confirmate Covid pozitive cu mai mult de o săptămână în urmă.

UPDATE:

Cifrele oficiale furnizate la ora 13 de Grupul de Comunicare Strategică arată că în Bihor au fost înregistrate în total 348 de cazuri, diferența dintre aceste cifre și cele comunicate anterior de sursele BIHOREANULUI datorându-se orei - mai devreme - la care au fost făcute raportările de către Institutul Național de Sănătate Publică. 

De asemenea, la nivel național a fost trecut pragul de 10.000 de persoane infectate. „Până astăzi, 23 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.096 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.478 au fost declarate vindecate și externate”, arată GCS.

Numărul deceselor înregistrate în România din cauza coronavirusului până joi este de 527.