Desfășurat la Ancora Summer Vibes din Salonta, la finele lunii trecute, turneul internaţional “Festival de Box 2019 Salonta” a atins “un înalt nivel competitiv”, după cum au transmis organizatorii, într-un comunicat de presă. Conform acestora, cei prezenți au considerat că a fost un concurs reușit, apreciind că din perioada interbelică nu au mai fost atâți sportivi (150 din 4 ţări) la un concurs local.

“I-am văzut pe cei mai buni sportivi care se pregătesc pentru Campionatele Europene și Mondiale la  Festivalul de box din Salonta, care și-a atins scopul din mai multe puncte de vedere, atât din punct de vedere calitativ cât și cantitativ, având în vedere că au participat și două loturi ale României, cel de juniori de la Brăila și cel de tineret de la Bacău, plus celelalte loturi și echipe participante, în număr de 18”, a declarat arbitrul de box profesionist Alexandru Balaj, cel care a fost vocea festivalului salontan.

La final, toți câştigătorii turneului au obținut titlul de Campion Internațional Nord-Vest România.

Printre sportivii de la clubul gazdă, Basti Box, care s-au evidențiat cu rezultate foarte bune au fost: Lal Georgiana, Ilonca Cassandra, Gogan Marina, Vadan Vanessa (foto), Nagy Lara, Cotrău Ionuț, Cantor Balint, Vincze Zsolt, Gal Mark, Toma Octavian, Vasvari Bence, Gogan Ciprian, Toma Alexandru, Filimon Alexandru, Haita Florin, Iova Bogdan, Cioară Bogdan, Bordaș Joșka, Benea Denis și Duma Darius.

Rezultatele şi modul de desfăşurare a competiţiei i-au mulţumit pe organizatori. ”Atât sportivii cât și antrenorii mi-au mărturisit că s-au simțit foarte bine la Salonta, au și mulțumit pentru condițiile deosebite oferite de către clubul Basti Box. Meciurile foarte bune, concursul de fript slănină, momentul de reculegere cu slujbă la mormântul regretatului Nicolae Talpoș, focurile de artificii, au fost elementele principale ale evenimentului şi iată că Salonta a redevenit ceea ce a fost cândva din punct de vedere naţional și internaţional”, a declarat Sebastian Silaghi, preşedintele clubului Basti Box Salonta.

Pentru pugiliştii de la CS Basti Box urmează acum participarea la întrecerile Campionatului Naţional de tineret, programat a se desfășura la Bacău, în perioada 12 - 17 august.

În week-end, doi dintre sportivii salontani au fost prezenţi la Nyiregyhaza în Ungaria, pentru meciuri de verificare înaintea Naţionalelor. Este vorba despre Vincze Zsolt (60 kg) și Cotrău Ionuț (64 kg). Ei au fost însoțiți de președintele de onoare al clubului, Sandu Mocanu.