Şi la Oradea s-a înregistrat, duminică seară, un record de participanţi la protestele anti-guvern, prin centrul oraşului mărşăluind circa 7.000 de persoane de toate vârstele, inclusiv familii cu copii şi pensionari. Orădenii au scandat "DNA să vină să vă ia!", iar o tânără a venit pregătită cu un mesaj inedit: "Fetele de la Bihor ştiu că Dragnea-i infractor".

În jurul orei 21.10, alaiul de protestatari era în Centrul Civic, unde coloana s-a spart temporar, orădenii îngăduind prompt unei Ambulanţe să treacă prin turbogiraţie. Când mulţimea a înconjurat sensul giratoriu din centrul oraşului s-a văzut faptul că numărul protestatarilor a atins nivelul record de circa 7.000 de persoane, mai mult decât la oricare dintre manifestaţiile din zilele precendente.

Pe parcursul traseului te-ai putut întâlni cu oameni de toate vârstele, foarte multe familii cu copii, chiar şi în cărucioare, în braţe sau ţinuţi de mână, purtând steaguri înfăşurate pe spate sau în mână precum şi pancarte cu tot felul de mesaje.

Unul inedit este: ”Fetele de la Bihor ştiu că Dragnea-i infractor". Pe o altă bucată de carton scrie: "Graţiaţi pădurile", "PSD alege: China sau URSS" şi "De ce aţi ajuns în Parlament şi nu aţi murit în campanie???".

Mulţimea de manifestanţi s-a apropiat scandând de sediul PSD şi strigând vehement "DNA să vină să ia!", "PSD, ciuma roşie!", "Să piară PSD din ţară". 

Potrivit Digi 24, în toată ţara au ieşit în stradă circa 400.000 de oameni, din care 250.000 în Bucureşti.

UPDATE:

Pe la ora 22, după ce mulţimea a ajuns în Piaţa Unirii, o parte dintre orădeni s-au dus spre case, dar o altă parte, mai mulţi ca-n serile trecute, au rămas în centrul oraşului, unde au ascultat Imnul României şi au pornit luminiţele de la telefoane. 

Între scandări, fluierături şi suflat în vuvuzele, oamenii au mai ascultat şi alte piese cu mesaje protestatare, însă excepţional a fost momentul în care foarte mulţi s-au prins în mai multe hore ale unirii, pentru prima oară fără niciun politician, o horă a unirii poporului. Oamenii au ascultat piesele "În umbra marelui URSS" (Phoenix), "Imnul golanilor" (Cristi Paţurcă), unii dintre ei amintindu-şi şi versurile power-play-ului din 1990, "Andrii Popa" (Phoenix) şi "Amintire cu haiduci" (Vali Sterian). 

În final, cei aproximativ 300 de oameni rămaşi până la ora 22.15 au ascultat încă o dată Imnul Naţional în deplină tăcere. 

Mitingul de duminică seară a fost fără incidente, dar cu multe scandări şi pancarte amuzante. Spre exemplu, un orădean a ţinut o pancartă cu mesajul "Na, că aţi supărat şi ungurii, Bazdmeg!".

Ca în multe alte seri a fost prezent şi grupul beiuşenilor cunoscut deja pentru manifestaţiile făcute în zonă anii trecuţi cerând reabilitatea DN76. Pentru că deputatul Florica Cherecheş i-a văzut, s-a apropiat de ei, iar economistul Dan Popa i-a spus că încă mai este de lucru pe DN76 astfel încât zona de lângă Biserica Sfântul Ladislau a fost transformată ad-hoc în "cabinet parlamentar". 

Oamenii au plecat, însă, nu fără a uita să transmită mesajul "PSD, până pici, zi de zi vom fi aici...".

Citiți pe această temă și articolele:

Orădenii au început să se adune în Piaţa Unirii şi discută despre posibila capcană din Ordonanţa de abrogare

Un grup de adolescenți a cântat în Piaţa Unirii: "Milioane de români pe stradă / Milioane, Dragnea să ne vadă…" (VIDEO)

La Oradea s-a citit "declaraţia bihorenilor cinstiţi şi responsabili", care cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate (FOTO/VIDEO)

Tot mai mulţi orădeni în Piaţa Unirii. Traseul marşului de duminică seara a fost schimbat! (FOTO)​