Doi din trei orădeni şi-au plătit anul acesta impozitele online până la primul termen de plată din 31 martie.

De trei ori şi jumătate mai mulţi!

"Anul acesta, 2 din 3 orădeni au ales ca modalitate de plată plata online. Un procent de 69% din totalul încasărilor, cu excepţia ordinelor de plată prin Trezorerie, au fost realizate prin intermediul platformelor online puse la dispoziţie de Primărie", se menţionează într-un comunicat transmis luni de Primăria Oradea.

Procentul reprezentat de cei 69% dintre orădeni care şi-au plătit impozitele online este de trei ori şi jumătate mai mare decât cel al celor 19% de plătitori care s-au prezentat la ghişee.

Diferenţa o reprezintă procentul de 8% dintre plătitori care şi-au achitat impozitele prin POS şi câte 2% care au preferat să achite prin Poştă sau CEC.

Cu 39% mai mulţi plătitori online...

Încasările municipalităţile din plăţile făcute online au bătut anul acesta un nou record.

"Comparativ cu datele înregistrate în anul anterior, numărul plătitorilor online a crescut cu 39%, iar sumele încasate prin tranzacţii online s-au majorat cu 35%", a transmis Primăria.

Din cei 140.840 de contribuabili cu debite, 87.566 de orădeni şi-au achitat impozitele aferente anului în curs până la primul termen de plată din 31 martie.

Dintre aceştia 69.911 contribuabili, reprezentând jumătate dintre plătitori, au beneficiat de o bonificaţie dublată.

Începând de anul trecut Primăria le oferă orădenilor care îşi plătesc impozitele integral, folosind mijloace de plată online, o bonificaţie de 8% faţă de doar 4% de cât beneficiază orădenii care preferă să plătească la casierie.