Peste 40 de sportivi din Timişoara, Alba Iulia, Bacău, Aleşd, Beiuş, Oradea, dar şi 12 "forţoşi" din Ungaria s-au luat la întrecere la prima ediţie a concursului de powerlifting "Trofeul Vigorii". Competiţia a fost organizată sâmbătă, în Beiuş, de doi localnici, Ioan Bogojel şi Ionuţ Lupaş, ajutaţi de Asociaţia de Culturism Bihor şi Direcţia pentru Sport şi Tineret Bihor.

Recordul concursului aparţine sportivului Alexandru Cazacu (foto), de la Caza Powerlifting Timişoara, care a făcut genoflexiuni cu 360 de kilograme. "Recordul lui personal este de 380 de kilograme, însă nu a vrut să rişte, nici el, şi nici alţii. Urmează Campionatul European şi nu voiau să se accidenteze", a explicat BIHOREANULUI Ioan Bogojel.

Trofeul competiţiei l-a câştigat, însă, Ionuţ Lupaş (foto), un tânăr din satul Prisaca (comuna Uileacu de Beiuş), care s-a clasat pe locul întâi după ce a participat la toate cele trei probele (genoflexiuni, împins culcat şi îndreptări).

concurs powerlifting culturism haltere Beius (6) ionut lupas.JPG"Lupaş este şi campion naţional, era de aşteptat să urce pe podium. O surpriză plăcută a venit din partea a doi tineri din Beiuş, Cristian Cozma şi Miklos Robert, care au fost între cei mai buni la primul lor concurs. Cozma a ocupat locul l la împins culcat la piept, iar Miklos - locul 3 la toate cele 3 probe", a mai spus Bogojel.

Concursul a fost organizat până la cele mai mici amănunte. Aparatura a fost una specială, adusă din Ungaria şi pusă la dispoziţia concurenţilor de campionul la culturism Romeo Balogh Wittman. Organizatorii au asigurat cazare şi masă participanţilor, au pregătit tricouri, suplimente, sucuri şi apă, atât pentru sportivi, cât şi spectatorilor, iar câştigătorii au plecat nu doar cu diplome, medalii şi trofee, ci şi cu premii în bani şi suplimente nutritive din partea a două firme de profil, Megaproteine şi Natural Plus.

"Aparatele de concurs sunt de ultimă generaţie, folosite la campionatele europene şi mondiale", a arătat Bogojel.

Sponsorii principali ai concursului au fost Romeo Balogh Wittman, Primăriile Beiuş, Uileacu de Beiuş, firma Rus Savitar şi Laguna Guard, cea din urmă asigurând paza şi ordinea în timpul competiţiei.

Concurenţii s-au întrecut la categoriile -66 kg, -74 kg, -83 kg, -93 kg, -120 kg sau +120 kg. Au fost premiate cel mai mare total şi cel mai mare punctaj WILKS acumulat, precum şi cea mai bună reuşită la proba de împins culcat.