Seminarul Greco-Catolic din Oradea are un nou rector, foarte tânăr, în vârstă de numai 30 de ani, în persoana părintelui Antoniu Titus Chifor. Pasionat de informatică, artă şi muzică, după cum s-a descris, noul rector a absolvit Liceul Teologic Greco-Catolic din Blaj, Facultatea de Teologie Greco-Catolică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, unde a luat primul masterat cu o lucrare de Arheologie creştină, cel de-al doilea luându-l la Institutul Catolic din Paris.

Cunoscător al limbilor franceză, engleză, italiană, germană, greacă, ebraică şi latină, Antoniu Titus Chifor a profesat ca diacon în Parohia Notre Dame de Vertu din Aubervilliers (Franţa), fiind şi responsabil de imigranţii români din nordul Parisului, după care, din 2009, a devenit profesor la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Oradea. Funcţia de rector a preluat-o de la părintele Cristian Sabău, cu doar trei ani mai în vârstă, care s-a retras deoarece este grav bolnav.

În aceeaşi conferinţă de presă desfăşurată la sediul Seminarului, secretarul Asociaţiei Generale a Românilor Uniţi, Marius Păcală, a prezentat calendarul celor mai importante evenimente programate în cadrul Zilelor Acţiunii Catolice.

Astfel, între 17 şi 24 octombrie, în bisericile greco-catolice se intensifică programul de rugăciune pentru canonizarea celor 12 episcopi-martiri care au suferit pentru credinţă în temniţele comuniste, şi va avea loc comemorarea a trei episcopi de referinţă ai Oradiei: Radu Demetriu (ctitorul imobilului în care funcţionează Episcopia Greco-Catolică, ucis acum 90 de ani într-un atentat în Parlamentul României, organizat de un bolşevic maghiar, adept al lui Kun Bela), Valeriu Traian Frenţiu (asuprit de ocupanţii horthişti şi trimis de autorităţile comuniste în închisoare, unde a şi murit) şi Iuliu Hirţea (fost episcop clandestin al Oradiei, în primii ani de regim comunist).

De asemenea, în cadrul Zilelor Acţiunii Catolice, credincioşii greco-catolici sunt invitaţi să doneze haine pentru pacienţii Spitalului de Pshihiatrie şi ai Centrului Medico-Social din Nucet, instituţie al cărei buget este prea mic pentru a mai putea asigura îmbrăcămintea bolnavilor.