Rectorul Universității din Oradea, Constantin Bungău, a primit la finalul săptămânii trecute titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, datorită rolului „decisiv și profund jucat de domnia sa în spațiul academic românesc”. 

„Decizia Facultății de Management Militar de a propune Consiliului de Administrație, respectiv Senatului Universitar al Academiei Forțelor Terestre acordarea acestui titlu prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău s-a fundamentat pe rolul decisiv și profund jucat de domnia sa în spațiul academic românesc și pe contribuțiile excepționale pe care le-a adus în dezvoltarea unui domeniu tehnic deosebit de important, Inginerie și management, a științei, cunoașterii și a mediului academic”, au informat reprezentanții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”. 

Conducerea instituției universitare a transmis de asemenea că acordarea titlului de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău „este o confirmare a importanței activității sale pentru instituția noastră, atât prin promovarea și susținerea unei imagini favorabile în mediul academic, cât și prin atașamentul față de valorile militare și profesionale specifice Academiei Forțelor Terestre «Nicolae Bălcescu» din Sibiu”.

O informare despre înalta distincție academică primită de rector a fost trimisă luni de Universitatea din Oradea, care prezintă și o parte din discursul lui Constantin Bungău, cu ocazia ceremoniei de acordare a DHC. 

„Vreau să îmi exprim recunoștința pentru înaltul titlu onorific primit din partea prestigioasei Academii a Forțelor Terestre de la Sibiu. Această înaltă distincție mă obligă pentru viitor. În acest sens, voi încerca să intensific parteneriatul științific și academic cu universitatea sibiană, atât eu personal cât și prin echipe de cercetare de la Universitatea din Oradea”, a afirmat Bungău la debutul „lectio magistralis”, pe care a susținut-o în aula academiei militare sibiene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!