La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc, marţi, primul termen de judecată a cererii de arestare formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea pe numele avocatului Ioan Sava, anchetat pentru trafic de influenţă.

Procesul a ajuns în dezbaterea Înaltei Curţi după ce, iniţial, solicitarea de arestare pe 29 de zile a avocatului orădean a fost respinsă, joia trecută, de Curtea de Apel Oradea, iar procurorii DNA au atacat decizia, prin recurs.

Dezbaterile pentru soluţionarea cererii DNA a fost amânată, marţi, de magistraţii Înaltei Curţi, la solicitarea avocatului acuzat de trafic de influenţă, care a invocat lipsa unui apărător, motiv pentru care procesul se va relua săptămâna viitoare, pe 16 martie.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, avocatul orădean Ioan Sava a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în noaptea de miercuri spre joi, şi este cercetat pentru trafic de influenţă, după ce a fost reclamat de un client că i-a pretins 7.000 euro, pentru a-i obţine o condamnare cu suspendare la Curtea de Apel.

Citiţi întreaga poveste, în articolul: Maestrul şpăgii: Avocatul Ioan Sava şi-a ameninţat denunţătorul cu moartea