Orădeanul este bun platnic. Conform unui comunicat al municipalităţii, 2.245 de contribuabili persoane fizice şi-au achitat integral obligaţiile faţă de bugetul local încă din primele trei zile de la deschiderea ghişeelor. La fel, în perioada 15 - 17 ianuarie, şi-au plătit toate impozitele şi taxele locale pe anul în curs un număr de 48 de firme orădene.

Plătitorii, persoane fizice, au beneficiat de o bonificaţie de 10%, iar firmele - o reducere de 5%. Bonificaţia se acordă în continuare tuturor orădenilor care îşi achită datoriile faţă de buget până la 31 martie.

În cele trei zile de la reluarea încasărilor, majoritatea contribuabililor s-au prezentat la ghişee în prima parte a zilei, cu un vârf de plătitori în jurul orei 12.

Orădenii care vor să evite cozile la ghişee îşi pot plăti dările prin Sistemul Naţional Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar (www.ghiseul.ro) sau apelând la Serviciul de plată prin internet de pe portalul municipalităţii www.oradea.ro, din secţiunea "Plăţi online". În plus, impozitele se mai pot plăti şi prin unităţile de Poştă şi CEC.

Conform evidenţelor municipalităţii, la finalul anului 2014, în Oradea erau înregistraţi 139.000 de contribuabili persoane fizice şi 11.000 de contribuabili persoane juridice. Din experienţa anilor anteriori, 55.000 de contribuabili obişnuiesc să îşi achite integral impozitele înainte de expirarea primului termen de plată din 31 martie.