Referendumul pentru unificarea Oradiei cu Sînmartinul a "trecut", cel puţin din punct de vedere al prezenţei la vot, la nivelul comunei.

Potrivit primarului Lucian Popuş, 2.684 dintre cei 8.182 alegători cu drept de vot, reprezentând 32,8%, au trecut duminică, până la ora 17, pe la urne. Iar cum pragul de validare este de 30%, la Sînmartin, cvorumul a fost atins.

Popuş a mai precizat că, indiferent dacă la Oradea se va strânge necesarul de votanţi, rezultatul referendumului la Sînmartin rămâne valabil. "Oamenii sunt sârguincioşi, ştiu pentru ce votează. La noi referendumul rămâne valid. Dacă va trebui, cumva, reluat la Oradea, noi nu va trebui să îl repetăm", a declarat Popuş pentru BIHOREANUL.

Rămâne, însă, de văzut dacă sînmărtinenii au votat pentru unificare sau contra ei, aceste rezultate urmând să fie făcute publice abia după încheierea scrutinului, la ora 23.

Popuş este optimist că referendumul va trece, apreciind că până la închiderea urnelor peste 50% dintre cetăţenii cu drept de vot ai comunei vor merge să voteze.

În timp ce pentru validarea referendumului la Sînmarin erau nevoie de 2.455 de voturi, la Oradea trebuie să îşi exprime opţiunea nu mai puţin de 56.757 votanţi.

Citiţi pe această temă şi articolul "Prezenţă sub aşteptări la referendum. Doar 10,68% dintre orădeni au fost să voteze până la ora 16"