Premierul Nicolae Ciucă a confirmat într-o conferinţă de presă faptul că Regele Charles al III-lea va veni în România la începutul lunii iunie. Aceasta va fi prima vizită a unui rege britanic în România după încoronare.

Prim-ministrul nu a oferit însă detalii cu privire la durata vizitei monarhului în România.

„Este o activitate planificată în agenda guvernamentală. Suntem implicaţi în programul pregătit la nivelul preşedinţiei", a spus premierul despre venirea regelui, notează Adevarul.ro.

Surse oficiale citate de presa centrală au confirmat în urmă cu o zi că Regele Charles al III-lea va vizita România pe 2 iunie. Aceasta va fi prima sa vizită oficială în ţară în calitate de monarh în exerciţiu al Regatului Unit al Marii Britanii.

„Ar fi o premieră pentru ţara noastră să-l avem pe rege aici. Nici măcar în timpul monarhiei din România nu s-a întâmplat aşa ceva. Ar fi ceva extraordinar, mai ales dacă o face acum, pentru că ştiţi că este suveran peste mai multe state. Dacă va vizita şi proprietăţile sale ar fi un semnal extraordinar, ne-ar ridica prestigiul", a spus istoricul Dan Falcan pentru sursa citată. 

Regele Charles al III-lea a vizitat România de mai multe ori în trecut, pe vremea când era prinţ de Wales.

Potrivit informaţiilor oferite de Adevarul.ro, regele urmează să petreacă mai multe zile în România şi să viziteze inclusiv satul Viscri, unde se află cea mai cunoscută proprietate pe care o deţine în ţară.

Charles al III-lea a fost încoronat rege al Marii Britanii la Westminster Abbey în 6 mai, la aproximativ opt luni după decesul mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!