Tare m-am bucurat când, proaspăt ajuns primar, domnul Bolojan a luat jugulara directorilor de regii, băieţii ăia "deştepţi" şi îmbâcsiţi. Era normal să-şi pună propriii oameni, chiar dacă mai nepricepuţi, dar măcar cinstiţi. Din păcate diletantismul a rămas, iar cinstea s-a cam pierdut pe parcurs.

Romulus Cosma de la RAPAS a început să angajeze personal cu sau fără băsmăluţă, iar prin pieţe au început să apară diverse coşmelii suspecte. Acum mai bine de jumătate de an am demonstrat cum domnul Cosma şi-a angajat un consilier care pe statul de plată avea 100 de milioane, dar ridica numai un sfert din sumă. Pun pariu că diferenţa nu a ajuns la fondul de ajutorare a orfanilor din războiul coreean. Dacă tot se doreşte curtarea comunităţii neoprotestante, se poate găsi din rândul acesteia oricând un director mai breaz.

Alt exemplu. Anul trecut Compania de Apă a alocat pentru reclamă 200 de milioane de lei. Anul acesta, când firmei i s-a cerut insolvenţa şi banii sunt pe sponci, directorul Gavra s-a gândit ca numai pe televiziuni să dea două miliarde de lei. De fapt licitaţia era cu dedicaţie pentru un grup de juni omniprezenţi ce sug la ţâţa liberalilor.

Parcă şi văd un spot adresat locuitorilor din Ioşia, îndemnaţi prin sloganuri mobilizatoare să se lege la canalizare. În imagine apare o budă unde se trage apa şi o voce pe care o poţi auzi la orice paranghelie sau showroom din judeţ, răcnind: "Omul bine educat/ trage apa pe căcat".

Rămân la părerea că Bolojan e un om onest, dar nu pricep de ce ţine indivizi pe care nu i-ar angaja la SRL-ul lui nici să-i descarce marfa. Ar fi păcat ca la nivel local să facem la fel ca Umil Boc, cel care, cu mici excepţii, a numit o turmă de papagali şi pupeze care au aruncat România în haos.