Operaţiune de amploare a poliţiştilor din Bihor şi Cluj, luni, pe DN1, între Oradea şi Piatra Craiului, unde au legitimat mai multe persoane şi le-au percheziţionat acestora maşinile.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, oamenii legii au reuşit să intervină şi să prevină o reglare de conturi interlopă, dintre grupările din jurul orădeanului Romulus Markovics, cunoscut după porecla Romi Neguş (video jos), şi naşul său de cununie, Mircea Băluş, zis Nebunu', unul dintre liderii Clanului Sportivilor din Capitală.

Între aceştia relaţiile s-au deteriorat în ultima perioadă, până acolo încât fiecare a postat înregistrări pe reţelele de socializare în care le cere apropiaţilor să-l scoată din lista de prieteni pe unul sau pe celălalt.

În judeţul Bihor, în operaţiune au fost implicate echipaje de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale, în timp ce din judeţul Cluj au intervenit luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, care au urcat până în Piatra Craiului, legitimând toate persoanele din maşinile oprite în parcările restaurantelor din zonă şi dispersând interlopii veniţi din Oradea, Zalău, Cluj, Arad, Timişoara şi Turda, în sprijinul lui Neguş, urmând să se deplaseze "organizat" mai departe.

Numărul interlopilor care l-ar fi însoţit pe Neguş nu se ştie exact. Cert este, însă că, din Oradea, Markovics a plecat spre Cluj cu 60 de prieteni, la care s-au mai adăugat şi alte persoane: naşul fetiței lui Neguș - controversatul afacerist din Sântandrei Mihai Borciu - care i-ar fi trimis în ajutor toţi finii, 45 la număr, din Bihor, Timiş şi Arad, iar din Turda ar fi venit alți 20 de bătăuşi.

Între zecile de persoane legitimate de poliţişti s-a aflat atât Markovics, cât şi mai mulţi apropiaţi ai acestuia, opriţi în apropiere de Aleşd. Contactat de reporterul BIHOREANULUI, Neguş a pretins că el şi partenerii săi voiau să meargă, de fapt, la o... înmormântare.

"Noi am fost în zonă, dar pentru că am vrut să mergem la Turda, o înmormântare. Ştiu că s-ar fi găsit pe la unii pistol cu bile, topoare... Nu ştiu la cine şi e treaba lor", a declarat Neguş, confirmând, însă, faptul că e supărat pe naşul său de cununie. "M-am certat cu el, da, dar e naşul meu, poate ne vom împăca", a mai spus Markovics. 

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, susţine că acţiunea poliţiştilor ar fi fost una obişnuită, "parte din activităţile zilnice", iar despre armele albe care ar fi fost confiscate, a refuzat să ofere date, susţinând că "nu sunt mandatată să ofer alte informaţii despre acest subiect". 

Nici purtătorul de cuvânt al Poliţiei Cluj nu a putut oferi mai multe relaţii. "Implicarea noastră a fost doar pentru sprijin. Toată acţiunea s-a derulat în judeţul Bihor", a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Andreea Andrada Vişan.