La o lună după ce Spitalul Clinic Judeţean Oradea a fost preluat de Consiliul Judeţean Bihor, iar în locul managerului Florian Bodog preşedintele Radu Ţîrle a numit un interimar în persoana doctoriţei Carmen Pantiş, coordonatoarea Programului de Transplant în Bihor, Consiliul de Administraţie al unităţii a elaborat un proiect de Regulament pentru concursul pe post, însuşit prin vot unanim de consilierii judeţeni. Ultimul cuvânt îl are, însă, preşedintele CJ, deoarece potrivit legii regulamentul trebuie decis de acesta, prin dispoziţie. la fel cum tot prin dispoziţie, dar semnată de primar, se întocmeşte regulamentul de concurs pentru spitalele municipalităţii.

În condiţiile în care managerii puşi în 2009 de PDL şi PSD au declarat că succesorii lor numiţi de primarul Ilie Bolojan şi de preşedintele CJ Radu Ţîrle nu ar îndeplini o condiţie obligatorie prin lege, şi anume absolvirea unor cursuri de management sanitar agreate de Ministerul Sănătăţii, Regulamentul adoptat luni a înlăturat această ambiguitate.

Astfel, la articolul 9, documentul prevede că "la concursul de selecţie se pot înscrie candidaţii care îndeplinesc, cumulativ, următoarele criterii: a) sunt absolvenţi de învăţământ universitar de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă; b) sunt absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii, ori sunt absolvenţi ai unui master sau doctorat în management sanitar economic ori administrativ organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată potrivit legii; c) pentru spitalele clinice candidatul trebuie să fie cadru universitar sau medic primar şi să fie absolvent al unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii".

Regulamentul prevede că viitorul concurs va fi organizat de o comisie numită de Consiliul de Administraţie al spitalului (formată dintr-un preşedinte şi doi membri, din care unul din partea Facultăţii de Medicină şi celălalt al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor), şi se va desfăşura în două etape, prima fiind verificarea îndeplinirii de către candidaţi a condiţiilor, iar a doua susţinerea probelor de evaluare. Aceasta va consta într-o probă scrisă (test-grilă), o probă de susţinere a proiectului de management şi un interviu.

Candidatul care va obţine cea mai mare medie la concurs va deveni manager şi va încheia un contract de management cu Consiliul Judeţean, valabil pe trei ani, dar care va putea fi reziliat înainte de termen în cazul în care nu îşi va îndeplini obligaţiile asumate.