Măsurile de relaxare a restricţiilor impuse pentru limitarea pandemiei de Covid-19 instituite începând din 15 mai au fost urmate de petreceri de amploare, deşi acestea sunt interzise în continuare până la data de 1 iunie. Poliţiştii bihoreni au "spart" sâmbătă noaptea o petrecere cu circa 500 de persoane desfăşurată la un club din Cacuciu Nou.

Mega-chef de relaxare

Potrivit unui comunicat al Inspectatorului Judeţean de Poliţie, "duminică, în jurul orei 01.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Borod s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-o societate comercială din localitatea bihoreană Cacuciu Nou, atât în interior, cât şi pe terasa localului, se desfăşura un eveniment (discotecă), încălcându-se astfel prevederile legale cu privire la interzicerea organizării de evenimente (nunţi, botezuri, mese festive etc.)"

În urma intervenţiei poliţiştilor secţiilor din Borod, Tileagd şi Aleşd, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale a IPJ Bihor, petrecerea a fost oprită.

"Administratorul societăţii comerciale respective a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", se menţionează în comunicat.

A fost sau n-a fost...

Potrivit unor surse, la faţa locului a fost văzut şi controversatul deputat bihorean Mihai Lasca, eliminat din Alianţa pentru Unitatea Românilor din cauza problemelor pe care le are cu legea, unul dintre cei mai vocali contestatari ai măsurilor de restricţie impuse pentru combaterea pandemiei de Covid-19.

Nu este foarte clar în acest moment dacă parlamentarul a participat efectiv la chef sau s-ar fi aflat acolo pentru că firma sa de pază ar avea relaţii contractuale cu administratorul clubului amendat.

BIHOREANUL a încercat să ia legătura cu deputatul Lasca, dar acesta nu a răspuns la telefon.

Bucuria revederii

De altfel, toţi bihorenii au primit, sâmbătă, relaxarea măsurilor de restricţie cu bucurie.

Profitând de vremea frumoasă, orădenii au ieşit sâmbătă pe terasele din centrul oraşului, unde au petrecut până târziu în noapte.

Terasele din Piaţa Unirii şi de pe străzile Vasile Alecsandri şi Republicii, au fost pline de clienţi.

În jurul orei 23, strada Vasile Alecsandri era populată de zeci de orădeni care se plimbau, iar la terasele localurilor nu mai era niciun loc liber.

Controalele continuă

Pe de altă parte, în cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore poliţiştii bihoreni au legitimat 1.729 de persoane şi au verificat respectarea măsurilor sanitare la 196 de societăţi comerciale de la hoteluri şi restaurante la pieţe şi unităţi de fast-food.

În acelaşi interval au fost verificate 138 de mijloace de transport şi 28 de mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.500 lei.

Dintre acestea, 51 de amenzi în valoare de 2.500 lei au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie în locurile aglomerate, staţiile mijloacelor de transport în comun sau spaţiile interioare, iar o amendă de 1.000 lei a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea.