Pentru a doua zi consecutiv în acest început de săptămână, autoritățile din Bihor raportează descoperirea unor noi infectări cu SARS-CoV-2 în județ, marți fiind diagnosticaţi încă trei bihoreni, doi din Oradea și unul din comuna Finiș, care a mai fost infectat și anterior.

Potrivit informațiilor oficiale comunicate de către Direcția de Sănătate Publică Bihor marți dimineață, în cursul zilei precedente au fost depistate 3 noi cazuri Covid în urma efectuării a 364 teste.

Este vorba despre doi orădeni, unul diagnosticat prin test PCR și celălalt prin testare antigenică rapidă, precum și de un locuitor din Finiș, despre care sursele BIHOREANULUI afirmă că este la a doua infectare în acest an.

Conform surselor, niciuna dintre aceste persoane nu a fost vaccinată anti-Covid.

Cele trei cazuri noi se adaugă altora două, depistate în urma unor teste efectuate duminică: două persoane de etnie romă, una din colonia din Hotar, iar cealaltă din Subpiatră, comuna Țețchea. În legătură cu aceștia, Prefectura a solicitat medicului de familie și polițiștilor din zonă o monitorizare, pentru a încerca prevenirea răspândirii virusului.

Cu cele trei noi cazuri raportate marți, totalul cazurilor active în Bihor se ridică la 10, din fericire niciunul nefiind grav, astfel că la ATI Covid nu este internat niciun pacient care să necesite îngrijiri speciale.

Până în prezent, totalul îmbolnăvirilor consemnate în Bihor a ajuns la 29.383, iar al vindecărilor la 27.801, în timp ce bilanțul deceselor stagnează la 1.572 de luna trecută.

În ce privește campania de vaccinare anti-Covid, până în prezent au fost administrate 250.830 doze de ser, din care doar 416 în cursul zilei precedente, fiind vaccinate complet 115.501 persoane.

Potrivit autorităților locale, deși la nivel central se pregătesc noi relaxări ale restricțiilor impuse de pandemie, este de așteptat ca în perioada următoare numărul infectărilor cu Covid să crească din nou, deschizând al patrulea val al crizei sanitare, fenomen care deja a fost constatat în numeroase alte țări din Europa și din lume.