O remorcă de TIR încărcată cu carne de porc şi ascunsă în localitatea Palota a fost descoperită, joi, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, într-o acţiune comună cu Garda Financiară şi inspectorii Serviciului de Igienă şi Epidemiologie Veterinară din cadrul DSVSA Bihor, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Remorca în care se afla 14.637,5 kg de carne de porc era ascunsă de câteva zile în incinta Complexului zootehnic Palota şi aparţine unei firme de transport din municipiul Satu Mare. Audiat de poliţişti, administratorul societăţii a pretins că nu-i cunoaşte pe proprietarii mărfii, fiind angajat de un intermediar care i-a cerut să parcheze vehicolul în locul unde acesta a şi fost găsit.

"Pentru marfa în valoare totală de 146.637,15 lei, societatea transportatoare nu a putut prezenta documente de provenienţă sau de transport", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Din investigaţii a mai reieşit că întreaga cantitate de carne a fost achiziţionată din Spania, însă fără factură, şi a fost preluată de firma sătmăreană care a introdus-o în ţară în lipsa vreunui document însoţitor.

"Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenientă nu este dovedită. Se fac cercetări pentru identificarea destinatarului mărfii şi tragerea acestuia la răspundere", a mai arătat inspectorul principal Alina Dinu.