Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor a anunţat joi, prin intermediul unui drept la replică, că instituţia "nu a formulat plângeri, sub nicio formă, niciunui organism responsabil cu finanţarea proiectelor Primăriei". Intervenţia instituţiei desfiinţeză astfel informaţiile vehiculate prin presa locală, având drept surse reprezentanţi ai municipalităţii, potrivit cărora APM Bihor i-a reclamat la ADR Nord-Vest pentru a pune beţe în roate proiectelor Primăriei.

Mai mult, reprezentanţii APM susţin că, în loc să conteste actele emise de instituţie, aşa cum ar fi fost normal, reprezentanţii municipalităţii încearcă să o decredibilizeze.

"În ceea ce priveşte respingerea solicitărilor Primăriei în cazul mai multor proiecte ale acesteia, nu înţelegem de ce Primăria nu a ales să conteste în termenul legal actele emise de instituţia noastră şi a preferat să disemineze informaţii neadevărate care să aducă prejudicii de imagine agenţiei", se menţionează în comunicatul semnat de directorul Sanda Mercea.

De cealaltă parte, viceprimarul Mircea Mălan a vorbit inclusiv în conferinţa de presă de joi despre sabotarea eforturilor municipalităţii de a finaliza proiectele europene, de către "un anumit partid" (PSD - nr), prin oameni puşi la conducerea unor instituţii deconcentrate, cu trimitere clară la APM Bihor. Chestionat pe această temă, edilul a recunoscut, însă, că nu deţine documente că instituţia de mediu ar fi reclamat Primăria orădeană la ADR Nord-Vest.

"Am verificat şi, într-adevăr, nu deţinem un document scris că APM ne-ar fi reclamat la ADR Nord-Vest, dar noi aceste informaţii le-am primit. Nu aveam de ce să nu le dăm crezare, mai ales că ADR Nord-Vest ne-a şi anunţat că va face un control pentru a verifica o suspiciune de neregulă", a spus viceprimarul.

În plus, Mircea Mălan a precizat că municipalitatea nu se consideră în culpă şi a contestat deja în instanţă amenda de 40.000 lei aplicată de Garda de Mediu Bihor pentru tăierea celor nouă stejari din Piaţa Unirii.