Printr-un comunicat al cărui titlu ("Radu Ţîrle moare de grija altuia") aminteşte de zicala cu măgarul care moare de drum lung şi prostul de grija altuia, senatorul liberal Cornel Popa, candidatul USL Bihor la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a răspuns acuzelor de laşitate formulate joi, într-o conferinţă de presă, de fostul ocupant al acestei funcţii.

Ţîrle afirma, cu acest prilej, că Popa ocoleşte sistematic toate confruntările electorale, din laşitate şi din aroganţă. "Cum să conduci un judeţ dacă tu fugi de oameni şi de problemele lor, dar priveşti lumea şi judeţul de sus, de pe zid, de pe bannere şi mashuri?", a spus Ţîrle, care l-a provocat încă o dată pe Popa "săptămâna viitoare, la o confruntare, la o discuţie civilizată pe subiecte, cu argumente".

Prin comunicatul dat publicităţii vineri, liberalul afirmă însă că nu doreşte nicio întâlnire cu un personaj interesat doar de scandaluri şi de procese, interesul său fiind, dimpotrivă, acela de a se întâlni numai cu cetăţenii.

"În urma declaraţiilor puerile făcute de domnul Radu Ţîrle la conferinţa de presă a PDL de joi, 31 mai 2012, declar public că nu sunt interesat să intru în dezbateri televizate cu un personaj ce s-a remarcat doar prin scandaluri şi procese. Dimpotrivă, de 12 ani, de când fac politică, interesul meu a fost mereu de a intra în dezbateri cu cetăţenii, de aceea nu îmi petrec serile vorbind singur la televizor sau în conferinţele de presă, ci pe străzile satelor şi oraşelor din Bihor, printre oameni", arată comunicatul semnat de Cornel Popa.

De asemenea, acesta îi aminteşte lui Ţîrle că "bihorenii nu au nevoie de dezbateri televizate, ci de fapte", dar îi e clar că PDL-istului "îi este străin acest cuvânt, de vreme ce nu a fost în stare să termine, în patru ani de mandat, nici măcar acoperişul Muzeului Ţării Crişurilor, pista Aeroportului Oradea, drumul Tinca-Ucuriş sau drumul de Padiş".

În final, Cornel Popa îi transmite "frustratului domn Radu Ţîrle doar un singur mesaj: Câinii latră, caravana USL trece mai departe".