Un grup de membri ai asociației Oradea Civică au protestat în faţa Primăriei din comuna bihoreană Holod miercuri, la o zi după ce edilul PSD-ist Ioan Horga i-a bruscat și scos din instituţie pe voluntarii care voiseră să înregistreze, conform legii, semnăturile a 29 de localnici care susțin inițiativa „Fără penali în funcții publice”.

„Am plecat din Oradea dimineaţa, 13 persoane, cu trei maşini şi două motociclete. Câţiva au intrat în Primărie, pentru a înregistra listele cu semnături, iar o altă parte i-am aşteptat în faţa sediului. Am făcut şi un protest, am strigat „PSD – Ciuma Roşie” şi am desfăşurat un banner cu mesajul „PSD nu este partid de stânga, este Grup Infracţional Organizat”. Colegii noştri nu au mai fost refuzaţi şi nici bruscaţi, cum s-a întâmplat marţi, iar protestul nostru a fost văzut de oamenii din comună care erau în zona Primăriei”, a relatat BIHOREANULUI Cosmin Bursaşiu, vicepreşedinte al Asociaţiei Oradea Civică.

Cu o zi înainte, primarul Ioan Horga i-a înjurat pe voluntarii care încercaseră să înregistreze semnăturile, pe unul dintre ei luându-l şi de braţ pentru a-l scoate din Primărie, sub pretextul că instituţia pe care o conduce nu ar fi obligată să primească listele spre verificare.

Semnăturile celor 29 de cetăţeni din Holod care sprijină iniţiativa „Fără penali” au fost înregistrate de un angajat al Registrului Agricol al Primăriei. Până în prezent, semnăturile strânse în cadrul campaniei au fost validate la peste 70 de primării.

Citiți pe această temă articolul „Scandal la Holod: Primarul PSD, acuzat că i-a bruscat şi înjurat pe voluntarii care voiau să depună spre verificare lista semnăturilor pentru iniţiativa „Fără penali””