Orădenii care locuiesc pe malul stâng al Crişului Repede vor avea, în sfârşit, căldură în apartamente. Potrivit unui comunicat al societăţii Termoficare, în cursul nopţii au fost încheiate lucrările de întregire a Magistralei 2, în zona Şoseaua Borşului.

"În urma finalizării lucrărilor, umplerea conductelor cu agent termic va dura câteva ore, astfel încât începând din această după amiază se va relua furnizarea agenţilor termici de la toate punctele termice afectate în ultimele zile de această lucrare", se menţionează în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor societăţii, sistemul de termoficare al oraşului va funcţiona la parametri normali în cel mult 24 de ore. Excepţie vor face punctele termice situate în zona Nufărul 2, precum 849, 871, 872 şi 875, care sunt cele mai îndepărtate de CET.

Consumatorii de pe malul stâng al Crişului Repede au rămas fără încălzire circa o săptămână, ca urmare a lucrărilor de înlocuire a unei porţiuni din Magistrala 2 de termoficare pentru evitarea apariţiei unor avarii de amploare pe timpul sezonului rece.

Măsura a nemulţumit orădenii cu atât mai mult cu cât perioada întreruperii încălzirii a coincis cu o răcire a vremii. Temperaturile pe timpul nopţii au coborât în ultimele nopţi în jurul a zero grade Celsius iar populaţia a fost nevoită să îşi încălzească locuinţele cu calorifere electrice.