Lucrările de reparaţii demarate de Termoficare, joia trecută, pe reţelele magistrale au fost finalizate duminică. Angajaţii societăţii au început ieri umplerea conductelor cu agent termic, iar conducerea societăţii promite că începând de marţi toţi consumatorii din Oradea şi Sînmartin vor avea apă caldă.

Primii vor primi apă caldă consumatorii din cartierul Rogerius, situaţi mai aproape de CET, după care reluarea furnizării serviciilor se va face treptat. Lucrările de reparaţii demarate de Termoficare, joia trecută, pe reţelele magistrale au fost finalizate.

"Lucrările de reparaţii care au dus la sistarea alimentării cu apă caldă au fost terminate duminică dimineaţă. Ieri, în jurul orei 11, a început deja umplerea reţelei cu agent termic", a declarat purtătorul de cuvânt al Termoficare, Dan Creţu.

"Astăzi vor începe să furnizeze apă caldă punctele termice din cartierul Rogerius. Reluarea serviciilor se va face treptat pornind dinspre CET către comuna Sînmartin. Cel târziu în cursul zilei de marţi vor avea apă caldă toţi consumatorii deserviţi de Termoficare", a promis Creţ.

Potrivit purtătorului de cuvând al Termoficare umplerea reţelelor cu agent termic este un proces de durată. În cele cinci zile de sistare a serviciilor agentul termic de pe conducte s-a răcit. Apa de pe conducte trebuie adusă în CET pentru a fi încălzită înainte de a fi pompată către punctele termice.