Prefectul Gavrilă Ghilea a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că săptămâna trecută s-a deplasat la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din cadrul Ministerului Transporturilor, Liviu Costache, aducând la cunoştinţa acestuia că este foarte "nemulţumit de modul cum arată drumurile naţionale din judeţul Bihor".

Ghilea a mers şi mai departe, exprimându-şi constatarea că în judeţul Bihor drumurile naţionale sunt complet neglijate, în timp ce în alte judeţe vecine pentru repararea şi întreţinerea acestora se fac lucrări în permanenţă. "Nu ştiu cum se explică că în alte judeţe drumurile naţionale sunt bune, cred că poate este o problemă la Direcţia Regională Cluj a CNADNR, iar acest lucru ne nemulţumeşte în totalitate. Este de neacceptat ca, de exemplu, DN 1 de la Oradea la Piatra Craiului să arate într-un fel, iar de la Piatra Craiului la Cluj în alt fel", a spus prefectul.

Ghilea a precizat că îşi exprimă criticile faţă de prestaţia CNADNR deoarece şi în trecut, când deţinea alte funcţii publice, a procedat la fel, iar starea drumurilor naţionale din Bihor nu s-a schimbat. "Am făcut asemenea critici şi în trecut, când ocupam alte funcţii publice, iar faptul că acum sunt prefect nu mă face să ezit să critic şi acum situaţia", a spus Gavrilă Ghilea.

Referindu-se tot la starea drumurilor şi la prestaţiile CNADNR, prefectul a precizat că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Bucureşti cu şeful Companiei a discutat şi problema şoselei de centură a Oradiei, mai exact a lărgirii de la două la patru benzi a Podului Densuşianu din Oradea. "Podul este enorm de necesar şi cred că Direcţia Regională a Companiei putea face mai mult în acest sens", a spus prefectul, pe marginea faptului că deşi lărgirea podului care gâtuieşte circulaţia pe centura Oradiei a fost decisă în primăvara anului 2008, lucrarea nu a început nici în prezent, deşi au trecut aproape trei ani.

De asemenea, Ghilea a anunţat că a avut şi o discuţie telefonică cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, de la care a aflat că "în februarie vor începe lucrările de reabilitare a DN 76 Oradea-Deva pe tronsonul dintre Dealul Bitii (n.r. - aflată în apropierea comunei Pocola) şi Deva", deoarece lucrările pentru care tot în 2008 Guvernul de atunci a obţinut fonduri europene au fost, în sfârşit, licitate. "Doamna ministru mi-a promis că până în luna mai vor fi licitate şi lucrările între Oradea şi Dealul Bitii", a mai spus prefectul.