Ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a afirmat că Republica Moldova ar trebui să primească armament modern, mai precis să fie "echipată conform standardelor NATO", precizând a există discuţii cu alianţii în acest sens. 

Liz Truss a făcut declaraţiile pentru publicaţia britanică The Telegraph, precizând că "echiparea" Republicii Moldova trebuie realizată pentru a sprijini ţara să se apare de Rusia. 

Întrebată dacă asta este o consecinţă a faptului că se crede că Rusia reprezintă o ameninţare pentru securitatea Moldovei, ministrul britanic a răspuns: "Absolut. Adică, Putin a fost clar cu privire la ambiţiile sale de a crea o Rusie mai mare. Doar pentru că încercările lui de a lua Kievul nu au avut succes nu înseamnă că a abandonat acele ambiţii".

Moldova se află la graniţa de sud-vest a Ucrainei, nu are graniţă cu Rusia, dar este aproape de unele dintre regiunile ocupate în prezent de forţele ruse în sudul Ucrainei, scrie Digi24.ro. Moldova nu este membră NATO, dar a solicitat aderarea la Uniunea Europeană la mai puţin de două săptămâni de la invadarea Ucrainei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!