O nouă surpriză în politica locală: printr-un ordin al Ministerului Agriculturii, Daniel Constantin, intrat în vigoare joi, 13 iunie, PDL-istul Nicolae Hodişan a fost repus pe funcţia de director executiv al Direcţiei Agricole Bihor, pe care a deţinut-o între 2009-2012.

În rotaţia cadrelor

Fost membru PNL şi PSD, Nicolae Hodişan a tras lozul câştigător al carierei în 2009 după ce a aderat la PDL, partid căruia îi datorează numirea ca director executiv al Direcţiei Agricole Bihor.

Postul şi l-a pierdut anul trecut în octombrie, când ministrul PC-ist al Agriculturii, Daniel Constantin, l-a detaşat pe aceeaşi funcţie la Bistriţa, în locul său de la Oradea numindu-l pe un alt PDL-ist, Ştefan Ioan, din Hunedoara.

De altfel, ambele detaşări au făcut parte dintr-o "rotaţie a cadrelor" prin care ministrul a sperat să-i determine pe directorii PDL-işti să demisioneze, astfel încât să nu rişte să fie dat în judecată, obligat să-i repună în funcţii şi să le achite salariile retroactiv.

La acea vreme, Hodişan a acceptat detaşarea la Bistriţa, dar o lună mai târziu, în noiembrie, sătul de navetă, a cerut mutarea pe o funcţie de execuţie la Oradea, cerere care i-a fost aprobată.

Discuţie decisivă

De joi, 13 iunie, Hodişan a fost repus însă în mod surprinzător pe funcţia de director executiv al Direcţiei Agricole Bihor, iar Ştefan Ioan a beneficiat şi el de o decizie similară, fiind repus pe postul de conducere de la Direcţia Agricolă Hunedoara.

Culmea e că Hodişan nici măcar n-a trebuit să dea în judecată Ministerul Agriculturii, totul rezolvându-se într-o discuţie cu "conducerea Ministerului". "N-am depus nicio cerere, ci aşa a decis domnul ministru Daniel Constantin, în urma unei discuţii pe care am avut-o la Bucureşti cu conducerea Ministerului, adică cu şeful de cabinet al domnului ministru şi cu alte persoane", a declarat Hodişan pentru BIHOREANUL.

Acesta a precizat că a fost numit provizoriu, pe şase luni, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului.

De la PDL la PC

Întrebat dacă mai este membru PDL, Hodişan a dat de înţeles că îşi negociază, de fapt, adeziunea la PC, formaţiunea condusă de ministrul Agriculturii. Motivul transferului? Subita nepotrivire de caracter cu viitorii foşti colegi din PDL, dar şi dorinţa sinceră de a contribui la aplicarea politicii Guvernului în materie de agricultură, obiectiv pentru care calitatea de membru PC ar fi ideală.

"Sincer să fiu, după alegerile parlamentare de anul trecut, am suferit o mare dezamăgire faţă de PDL, aşa că n-am mai activat în acest partd. Nici nu mi-am dat demisia oficial, că eu nu cred că o hârtie îi leagă pe oameni. Sigur, acum fiind într-o poziţie de conducere la o instituţie deconcentrată a Guvernului, va trebui să aplic politica agricolă a Guvernului, şi s-ar putea să mă îndrept spre PC Bihor, să nu fiu paralel, să zic aşa, cu ceea ce înseamnă politica guvernamentală", a declarat Hodişan.

Noul şef al Direcţiei Agricole pune în pericol agricultura bio. Citeşte de ce pe www.bihorel.ro!