Municipalitatea va pune la dispoziţia operatorului de salubritate RER Ecologic Service un o suprafaţă de 3.000 metri pătraţi în spatele cimitirului municipal pentru amenajarea unui punct de colectare selectivă a deşeurilor rezultate din amenajările interioare ale spaţiilor de locuit.

"Orădenii vor putea să-şi ducă molozul rezultat din lucrările de amenajări interioare la acest punct de colectare de pe strada Thurzo Sandor, nefiind nevoiţi să se mai deplaseze până la halda ecologică", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Deşi comunicatul Primăriei nu precizează, intenţia este ca la acest punct de colectare orădenii să poată preda gratuit deşeurile rezultate în urma lucrărilor de construcţie care nu necesită autorizaţie sau deşeurile vegetale şi de mari dimensiuni, ele urmând să fie transportate apoi cu utilajele operatorului de salubritate la depozitul de deşeuri administrat de Eco Bihor.

Terenul a fost pus la dispoziţia RER Ecologic cu titlu gratuit prin Hotărâre de Consiliu Local după ce Administraţia Domeniului Public şi-a dat acceptul pentru diminuarea suprafeţei de teren alocate cimitirului municipal Rulikowski.

Amplasamentul şi investiţiile care vor fi făcute aici de operatorul de salubritate vor reveni municipiului gratuit şi libere de sarcini la expirarea contractului de delegare a serviciului public de salubrizare încheiat cu RER Ecologic Service.