Intensificarea epidemiei de gripă şi creşterea riscurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a determinat în principalele spitale din Oradea, cel Municipal şi cel Judeţean, restricţii severe în programul de vizitare a pacienţilor internaţi.

Începând de vineri, la Spitalul Judeţean a fost interzisă orice vizită în toate secţiile cu excepţia celor de Chirurgie, pentru familiile pacienţilor recent operaţi. Până vineri, vizitele erau interzise doar în secţiile de Anestezie – Terapie Intensivă şi Neonatologie. "Este o măsură de precauţie - a nu se confunda cu carantina! - pe care am luat-o ca să reducem cât de mult posibil riscul îmbolnăvirilor cu gripă şi cel al unei eventuale infectări cu coronavirus, oricât de mic este acesta", a explicat BIHOREANULUI directorul medical al Spitalului Judeţean, dr. Lucia Daina.

La Spitalul Municipal, restricţiile de vizitare a pacienţilor au fost instituite încă din 7 februarie. "Este interzisă orice vizită în secţiile de Infecţioase, Pediatrie, Oncologie – Hematologie, ATI, Chirurgie pediatrică şi Chirurgie adulţi. O excepţie se face pentru pacienţii operaţi pentru afecţiuni oncologice şi aflaţi la Chirurgie adulţi, care pot fi vizitaţi de rude timp de o oră pe zi", a declarat pentru BIHOREANUL managerul Maria Silaghi.

Aceasta a completat că "vizitele în celelalte secţii sunt permise, dar programul de vizitare a fost redus la o oră pe zi".

Atât la Spitalul Municipal, cât şi la Spitalul Judeţean, restricţiile au fost instituite pe o perioadă nedeterminată, ridicarea lor fiind previzibilă după ce se va atenua epidemia de gripă şi se va considera că a scăzut şi riscul unor îmbolnăviri cu coronavirus.